Kırmızı et nasıl saklanır?

Et kaç derecede saklanır?
Et dondurucuda nasıl saklanır?
Et dışarıda ne kadar dayanır?
Et buzdolabinda ne kadar saklanir sorularının cevabı yazımızda.

Protein tüketimine muhtaç varlıklarız.

Etin nasıl saklanacağını tüketileceği zaman ve etin formu belirler. Eti saklamadan önce ne zaman tüketeceğimize karar vermeliyiz. Kasaptan aldığımız eti gün içinde mi tüketeceğiz ya da ileri bir tarihte mi?

Bizler sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için protein tüketimine muhtaç varlıklarız. Kas gelişimi ve hücre onarımı gibi vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamakta hayati önem taşıyan proteinler büyük oranda hayvansal gıdalarda yer alır. Bu gıdalar arasında kırmızı et en fazla protein içeren besindir.

Aldığımız etlerden maksimum fayda elde etmek istiyorsak onları doğru muhafaza etmemiz gerekir. Doğru muhafaza yöntemlerini uygularsak hem tazeliklerinden hem de lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmemiş oluruz.

Peki Kırmızı Eti Nasıl Saklamalıyız?

Etin nasıl saklanacağını tüketileceği zaman ve etin formu belirler. Eti saklamadan önce ne zaman tüketeceğimize karar vermeliyiz. Kasaptan aldığımız eti gün içinde mi tüketeceğiz ya da ileri bir tarihte mi?

Yakın zamanda tüketeceğimiz et eğer parça halindeyse örneğin bonfile, biftek, kuşbaşı vb. gibi 3-5 gün, sakatat ve kıyma ise 2-3 gün buzdolabında saklanabilir.

Ne zaman tüketeceğinizi bilmediğiniz etleri ise kesinlikle dondurucuda saklamamız gerekir. Bu ister buzdolabının dondurucusu isterse de harici bir dondurucu olsun fark etmez -18 derece ideal saklama soğukluğudur.

Eğer bu işin ticaretini yapıyorsanız yani hali hazırda belirli bir miktar etin sürekli satışını yapıyorsanız MAP paketlemeyi kullanmalısınız.


Modifiye Atmosfer Paketleme (MAP) Nedir ?

Modifiye atmosfer paketleme;
Enzimatik, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı gıdaların depolama, taşıma ve ambalajlanmasında ürünün etkileşimde bulunduğu hava bileşiminin, ürün çeşidine bağlı olarak oksijen, karbondioksit, azot ve etilen gibi gazların ortama verilmesi ya da ortamda uzaklaştırılmasıdır. Bu gıdanın çevresindeki atmosferi değiştirerek ürünün raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir.

Bilinmesi gerekenler.

Dondurucudaki etleri kullanmadan önce muhakkak buzdolabının alt kısmında çözdürmelisiniz. Eğer pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini de sağlarsanız etleriniz yumuşak olur.

Köfte etlerinizi porsiyon halinde buzdolabı poşetinde muhafaza edin. Böylece kişilerin yiyeceği kadarını çözdürebilirsiniz.

Çiğ ve pişmiş etleri birbirlerine temas etmeyecek şekilde saklamalısınız.
Emin Can İç

Arşiv

Ayarsız çorbalar

Bazen çorbalarınız beklenmedik şekilde sulu olabilir. Bunu telafi etmek için ise yağ ve un kavurup çorbanıza ekleyebilirsiniz.

  • Çıtır tavuğun sırrı nedir?
  • Yumurtanın kıvamı nasıl olmalı?

Önemli Not:
Çözdürdüğünüz et asla ama asla tekrardan dondurulmaz!
Dikkat

Püf Noktası

Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin arasına pişirme kağıdı koyun, birbirine yapışmaz. Aynı şekilde büyük parça etleri dondururken arasına buzdolabı poşeti ya da pişirme kağıdı koyun.

Diğer Yazılar

Kızılcık suyu

Obeziteyle Savaş

Kızılcık Suyu
Kızılcık suyu içerdiği organik asitler sayesinde vücutta yağ birikmesini önler, yağ yakıcı etkisi ile de obeziteye…
Kızılcık suyu

Göz Sağlığı

Cennet Hurması
Göz sağlığından cilt sağlığına kadar her alanda binbir faydası olan cennet hurması bağışıklığı da güçlendirerek…
Kızılcık suyu

Diyet Dostu

Brüksel Lahanası
100 gr Brüksel lahanasında yaklaşık olarak 42 kalori bulundurması sebebiyle diyet yapanların gözdesidir ve sıfır kolesterol…
Kızılcık suyu

Göz Sağlığı

Cennet Hurması
Göz sağlığından cilt sağlığına kadar her alanda binbir faydası olan cennet hurması bağışıklığı da güçlendirerek…
Kızılcık suyu

Diyet Dostu

Brüksel Lahanası
100 gr Brüksel lahanasında yaklaşık olarak 42 kalori bulundurması sebebiyle diyet yapanların gözdesidir ve sıfır kolesterol…
Kızılcık suyu

Obeziteyle Savaş

Kızılcık Suyu
Kızılcık suyu içerdiği organik asitler sayesinde vücutta yağ birikmesini önler, yağ yakıcı etkisi ile de obeziteye…