Etin nasıl saklanacağını tüketileceği zaman ve etin formu belirler. Eti saklamadan önce ne zaman tüketeceğimize karar vermeliyiz. Kasaptan aldığımız eti gün içinde mi tüketeceğiz ya da ileri bir tarihte mi?
Bizler sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için protein tüketimine muhtaç varlıklarız. Kas gelişimi ve hücre onarımı gibi vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamakta hayati önem taşıyan proteinler büyük oranda hayvansal gıdalarda yer alır. Bu gıdalar arasında kırmızı et en fazla protein içeren besindir.
Etin nasıl saklanacağını tüketileceği zaman ve etin formu belirler. Eti saklamadan önce ne zaman tüketeceğimize karar vermeliyiz. Kasaptan aldığımız eti gün içinde mi tüketeceğiz ya da ileri bir tarihte mi?
Yakın zamanda tüketeceğimiz et eğer parça halindeyse örneğin bonfile, biftek, kuşbaşı vb. gibi 3-5 gün, sakatat ve kıyma ise 2-3 gün buzdolabında saklanabilir.
Ne zaman tüketeceğinizi bilmediğiniz etleri ise kesinlikle dondurucuda saklamamız gerekir. Bu ister buzdolabının dondurucusu isterse de harici bir dondurucu olsun fark etmez -18 derece ideal saklama soğukluğudur.
Eğer bu işin ticaretini yapıyorsanız yani hali hazırda belirli bir miktar etin sürekli satışını yapıyorsanız MAP paketlemeyi kullanmalısınız.
Dondurucudaki etleri kullanmadan önce muhakkak buzdolabının alt kısmında çözdürmelisiniz. Eğer pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini de sağlarsanız etleriniz yumuşak olur. Köfte etlerinizi porsiyon halinde buzdolabı poşetinde muhafaza edin. Böylece kişilerin yiyeceği kadarını çözdürebilirsiniz. Çiğ ve pişmiş etleri birbirlerine temas etmeyecek şekilde saklamalısınız.
Önemli Not:
Çözdürdüğünüz et asla ama asla tekrardan dondurulmaz!